راهکارهایی برای کاهش جذب روغن هنگام سرخ کردن بادمجان/ بادمجان چه خواصی دارد؟
دکتر محمدحسین صالحیسورمقی، در گفتوگو با سلامانه درخصوص خواص بادمجان گفت: «هر 100 گرم بادمجان حاوی 2/4 گرم قند، 3/5 گرم فیبر، 0/2گرم چربی و یک گرم پروتئین و املاحی مانند ویتامینهای b1، b2، b3، b5، b6 و b9 ویتامین c، آهن، پتاسیم، منیزیم، فسفر و روی منگنز است.»
وی با اشاره به اینکه بادمجان دارای انواع متفاوت در دنیاست که از نظر شکل، رنگ و اندازه کاملا با هم فرق دارند، گفت: «این سبزی به رنگهای سفید، سبز، بنفش و سیاه است و انواعی از آن که اکنون در آمریکایی شمالی و اروپا کشت میشوند تا 25 سانتیمتر طول و 29 سانتیمتر قطر دارند. برخی از انواع تقریبا کروی هستند و واریتههای موجود در هندوستان و دیگر نقاط آسیا نیز بسیار متنوعاند و گاهی وزن برخی از آنها به یک کیلوگرم میرسد. رنگ انواع آسیایی سفید، زرد، سبز، قرمز مایل به نفش و بنفش تیره و سیاه هستند و برخی از انواع آن قسمتی به رنگ سفید و قسمتی دیگر بنفش یا سیاهرنگ است.»
این متخصص فارماکوگنوزی همچنین با اشاره به اینکه برای کاهش جذب روغن افزودن نمک به بادمجان مفید است، گفت: «معمولا حین سرخکردن، بادمجان، مقدار زیادی روغن را به خود جذب میکند، برای کاهش جذب روغن، نمک زدن به آن میتواند موثر باشد. ضمن اینکه با برش زدن بادمجان به صورت ورقهای و اضافه کردن نمک برای مدتی و سپس شستن آن تلخی بادمجان نیز گرفته میشود. بهترین نوع بادمجان برای استفاده در غذا تازه و کمدانه است و با توجه به اینکه دانههای بادمجان و پوست آن خوراکی است، نیازی به جداکردن پوست آن نیست.»
وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین تولید این گیاه در 5 کشور انجام میشود، گفت: « سالانه در جهان بیش از 2 میلیون هکتار زمین زیر کشت بادمجان است و چین با تولید (18 میلیون تن) در راس قرار دارد. چین، هند، مصر، ترکیه، اندونزی، عراق، ژاپن، ایتالیا، سودان و انگلستان 10 کشوری هستند که بادمجان در آنها کشت میشود که مجموع تولیدات به بیش از 32 میلیون تن میرسد.»
استاد دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نهایت با اشاره به اینکه یکی از خواص بادمجان، خنثی کردن رادیکالهای آزاد است که در پیشگیری از سرطان میتواند مفید باشد، خاطرنشان کرد: «مهمترین اثرات گزارش شده علمی از بادمجان، شامل خاصیت ضدتصلب شرائین، آنتیاکسیدان، ضدباکتری، ضدنفخ، کاهشدهنده پرفشاری خون، خوابآور، محرک و تشدیدکننده گواتر است. با توجه به اینکه از خانواده گیاهان دارای آلکالوییدهای سمی است، حتما باید قبل مصرف آن را در آب و نمک خیس و به خوبی آن را پخت چون مقداری از این ترکیبها حین حرارت کاهش مییابد.»
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید